Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához.

Ilyen egy francia király ihlette illat - A Parfums De Marly története

Ilyen egy francia király ihlette illat - A Parfums De Marly története

A francia napok keretein belül most egy igazán különleges niche márkát szeretnénk Nektek bemutatni, ami nem mást, mint a Parfums De Marly. Kevesen ismerik még, pedig egy igazán nagyszerű márkáról van szó. Tartsatok velünk, mert nagyon izgalmas lesz! :-)

Parfums de Marly - Iceberg - Communication agency specialized in brand  strategy

A márka története

A Parfüms De Marly a francia luxusparfümök egyik oszlopos tagja. A márka története sem mindennapi, ugyanis nem más, mint a híres 18. századi XV. Lajos király és udvartartása ihlette azt. A király szeretői, Madame de Pompadour és Madame du Barry teljesen odáig voltak a parfümökért, akárcsak őfelsége. A király többek között arról volt híres, hogy az egész palota intenzív, vadító és telt összetételű illatáradatban úszott, ő maga pedig minden egyes nap új illatokat követelt a szobájába, sőt még a szökőkútjai is illatosak voltak, aminek csodájára jártak az emberek. Mindenki csak „illatos udvar” néven emlegette a palotát. 

A király házi parfümőre nem mást volt, mint a legendás Jean-Louis Fargeon, aki kizárólag a legnemesebb illatanyagokból dolgozott. A király másik szenvedélye a nők és az illatok mellett természetesen a lovak voltak. Az ideje nagy részét a Marly-kastélyban töltötte és minden lóversenyre új parfümöt rendelt, amit a kedvenc lovairól nevezett el. De ezekből az illatokból csak az igazán kiváltságos személyek részesülhettek. 

 

PARFUMS DE MARLY A French perfume house in rue... | (re)fashion gallery

 

A Parfums de Marly ezt az életérzést, amit a Château de Marly vendégei átéltek hivatott újra üvegcsékbe zárni és átadni a ma élő embereknek. A parfümök külsején is megjelennek az elegáns és kifinomult jegyek, illetve természetesen a lovak. További érdekesség, hogy minden parfüm egy különleges, a francia udvarban felfedezett ló nevét viseli, mint például DarleyPegasus vagy Darcy

Ezek után csodálkoznánk, ha valaki nem szeretne bele azonnal ezekbe a különleges, 18. századi varázslatos francia udvart idéző illatokba :-) 

Tartalomhoz tartozó címkék: niche parfümök Parfums de Marly
Az oldal tetejére