Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához.

Creed, a niche parfümök királya

Creed, a niche parfümök királya

Nehéz a választás, ha dizájner luxusparfümökről van szó, elvégre olyan nagy parfümházak versenyeznek egymással, mint a Parfums de Marly, Amouage, Maison Francis Kurkdjian, vagy akár Tom Ford. Azonban a Creed mégis ki tud emelkedni az arisztokráciához szorosan fűződő múltjával. Mert ha valóban királyok és császárok kedvencét szeretnéd a magadénak tudni, a Creed parfümökkel Te is az elit tagjai között tudhatod magad!

A Creed ház története

A Creed parfümház múltja egészen 1760-ig nyúlik vissza és egy pár III. György angol király számára küldött illatosított kesztyűvel kezdődött. Noha James Henry Creed londoni szabóként lett ismert elsősorban, a Creed ház több mint 260 éves történelme alatt a világ egyik vezető niche parfümházává vált. 

Az erős kezdés után továbbra is az arisztokrata elit kiszolgálásával folytatták tevékenységüket és 1854-ben, III.  Napóleon kérésére Párizsba költöztek, a királyi háztartás hivatalos ellátójaként. 

Az évszázadok során a Creed család több mint 200 parfümöt alkotott meg, mindet különleges gonddal és kreativitásssal, mely apáról-fiúra szállt immár 7 generáció óta. Erwin Creed úgy fogalmazott: “A múltunk a jövőnk erőssége.” Ezzel a hagyományos ragaszkodással a Creed az egyetlen parfümház, ami családi tulajdonban maradt az évszázadok során. 

 

Creed minőség, az időtlen “Millesime”

A minőségből pedig a mai napig nem adnak lejjebb. A költségeket nem kímélve a mai napig hagyományos eljárásokkal készítik parfümjeiket a családi gyárban Fontainebleau-ben. Az  időtlen “Millesime” minőség velejárója, hogy továbbra is kézzel szűrik, üvegezik és címkézik a Creed parfümöket, megtartva ezzel a parfümművészet egyedi varázsát. Tehát aki Creed parfümöt vásárol, az biztosra veheti, hogy tökéletesen egyedi és féltő gonddal készített művészeti alkotást tudhat a magáénak. 

Maga a “Millesime” szó a borok világából érkezik és nagyszerű vintage-t jelent. Egy vintage bor egy specifikus évre és helyre utal, amikor a bor minősége fantasztikus volt. Ezt az elvet követve a Creed büszke arra, hogy kizárólag a legjobb minőségű alapanyagokat használja, amelyek természetes olajokban gazdagok. Ez azt a hozzáadott értéket is garantálja, hogy noha a minőség mindig tökéletes, maga az illat változhat az adott évből és helyről származó alapanyag akkori illatához képest, így mindig egyedi és különleges marad egy adott üvegcse. 

 

Creed-himalaya

 

A legjellemzőbb Creed alapanyagok

Rózsa: a rózsa egy klasszikus Creed alapanyag, amely a parfümőrök szerint az az illat, amit nem lehet felülmúlni. Egyedien komplex, több mint 400 molekulából megkomponálva.

  • Szantálfa: a Creed ház számára fontos az etikus anyagbeszerzés, így újabban egészen Sri Lankáról importálják a legendás illatos fát
  • Írisz: stabilizálja és fokozza a többi alapanyagot, s ezzel gazdagítja az illatkompozíciót
  • Orris: a dalmát írisz kivonata, sokkal mélyebb és érzékibb illattal rendelkezik, mint maga az írisz virága. Egy földes, meleg, púderes adalék, aminek jelenléte azonnal kiérezhető a parfümökből.

 

A Creed parfümök királyi családok nagy kedvencei

A Creed parfümök királyi családok és más nemesi rangú személyek nagy kedvencei. A történelem során olyan személyek viselték magukon, mint például Viktória királynő, az osztrák Ferenc József császár és felesége, Sisi, Sir Winston Churchill és John F. Kennedy elnök. Állítólag Michelle Obama és Kate Middleton is ezt a parfümöt használja.

 

Tartozz egy elit társasághoz

Nem csupán királyi leszármazottak és arisztokraták, de számos híresség is a Creed parfümök mellett tette le a voksát. Te melyikük ízlésével tudsz azonosulni?

Green Irish Tweed - George Clooney, Richard Gere, Robert Redford, Károly herceg, Clint Eastwood, Robbie Williams

Silver Mountain Water - Jennifer Lopez, David Bowie

Spring Flower - Audrie Hepburn, Julia Roberts

Aventus - David Beckham

 

Forrás: 

https://www.creedfragrances.co.uk/

https://scentertainer.net/en/creed-perfumes-celebrities-wear/ 

https://www.gents.com/celebrity-perfumes 

 

Az oldal tetejére