Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához.

Amouage parfüm - Luxus ajándék minden alkalomra

Az egyik legdrágább keleti parfüm, az Amouage

 

Az újabb Amouage parfümöket a dél-franciaországi Grasse-ban készítik, amit a parfüm világának fővárosaként emlegetnek. Innen tovább vándorolnak az ománi gyárba, ahol kb. két hónapos procedúra veszi kezdetét. A csomagolás szinte teljesen kézzel készül, a végeredmény a legszigorúbb minőségellenőrzésen megy át. A márka kedvelői közé királyi család tagjai, befolyásos emberek, a film-, zene-, divat- és a sportvilág hírességei tartoznak. Marcia Cross, Randy Quaid, Benjamin Bratt, Kate Moss, vagy Pierce Brosnan is lelkes Amouage vásárló.

 

Egy csepp luxus

 

Ha luxus parfümökről olvasunk vagy hallunk, gyakran elhangzik az a szó, hogy „niche”. Sőt, a parfümök világában csak „niche” parfümként emlegetik őket. A niche parfümök exkluzívak, stílusosak és eredetiek, a parfümös mesterség hagyományait követik. Hogy mitől is olyan exkluzívak és méregdrágák, azt most megpróbálom elmagyarázni. (Egyébként, ha most szemfüles vagy és rákeresel, akkor akár féláron is vehetsz Amouage parfümöt a kedvesednek karácsonyra.)

 

Niche. Ez a francia szó zugot jelent. Ha parfümökkel kapcsolatban használjuk, akkor olyan parfümházak kapják ezt a jelzőt, melyek általában kis manufaktúrában dolgoznak és nagy figyelmet fordítanak a molekulák egyensúlyára, a nemesített természetes összetevőkre és az olcsó szintetikus anyagok mellőzésére. Ezekben a parfümházakban a független parfümőrök természetes és válogatott alapanyagokkal, és alkotói szabadsággal dolgozhatnak. A niche parfümöket megálmodó parfümőrök impressziójukat, meghatározó élményeiket, vagy éppen egy ismert alapanyag újragondolt változatát, merész kompozícióját készítik el. Semmiképp sem hétköznapi illat, inkább alkalmi viseletre ajánlott parfüm. Nem fog veled szembejönni az utcán, a viselője könnyen megjegyezhetővé válik, kitűnik a tömegből.

 

Nem kell megijedni, ha a niche parfümök világában kirándulunk és olykor meghökkentő, vagy furcsának tűnő parfümöket próbálunk ki. A hétköznapi parfümökhöz szokott orrunkat arra kell hangolni, hogy fedezze fel annak a szépségét, hogy egy parfümőr gyakran több éves munkájával hogyan konstruálja újra mondjuk a tubarózsa illatát meglepő illatjegyekkel kombinálva.

 

A niche parfümök fényűzőek

 

Nem számít az ár, így a parfümőrök a legjobb alapanyagokból dolgoznak, sőt a legtöbbször olyan alapanyagokkal is próbálkoznak, melyeket az ismert, népszerű parfümökben nem használnának fel megosztó szerepük miatt. Nincsenek szigorú PR szabályaik, nem kell szoros költségvetéssel kalkulálniuk, mint a nagy márkák parfümgyártó cégeinek. Ezek az illatok annyira különlegesek, hogy hagyományos parfümériákban csak ritkán érhetőek el, főleg kisebb luxus parfümériákban, vagy online üzletekben juthatunk csak hozzájuk. A niche parfümöknek - mivel nem nagyüzemben készülnek - nem is céljuk, hogy tömegek vásárolják meg őket, éppen ezért az exkluzivitást nyújtó élményért, és az egyediség miatt kedvelik oly sokan. Nem mindenkinek, hanem kifejezetten specifikus és kifinomult ízlésű megrendelőknek ajánlottak.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: amouage niche parfümök
Az oldal tetejére