Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához.

8 fontos tipp a tökéletes barnasághoz

8 fontos tipp a tökéletes barnasághoz

Lebarnulni egyszerű, csak kifekszem a napra reggel, süttetem magam egész nap, és mikor lemegy a nap, akkor már sitty-sutty bronzbarna is vagyok. Ha ez tényleg ennyire egyszerűen működne, csupa D-vitaminnal feltöltött vidám és barna ember venne körül mindannyiunkat. A szép barna bőr is olyan, mint bármilyen a szépségünkkel vagy egészségünkkel kapcsolatos teendő és bizony több mindent kell jól hangolni magunkban és magunkon, hogy az eredmény egészséges, látványos és tartós is legyen. Mik a teendőink? 

1. Igyunk sokat! 

Elég alap dolog, mégis sokan hajlamosak megfeledkezni róla egy-egy rohanósabb nap során, és csak az esti kellemetlen fejfájás figyelmeztet, hopp nem ittunk eleget. Fontos, hogy egy napon töltött napozós délutánon vizet fogyasszunk, mert az üdítő/sör/kávé nem, hogy nem hidratál megfelelően, de sok esetben vizet is von el a szervezettől. A sok elfogyasztott vízért hálás lesz a szervezeted és a bőröd is, mert kevésbé szárad majd ki a napozás végére. 

 

2. Legyünk fokozatosak!

Vannak szerencsések, akik egy délutáni szabadtéri sporttal úgy néznek ki, mint más egy hét Mallorca-i nyaralás után, és vannak akiknek a kívánt barnaság nehezebben jön össze. Ahány ember, annyi bőrtípus, de fontos, hogy legyünk Önmagunkkal tisztában, mert ha sokat akarunk hirtelen, annak kellemetlen leégés lehet a vége. Leégés után pedig nem lehet napra menni és sok esetben a kiszáradt bőr lehámlik, így nem csak a leégés kellemetlen mellékhatásait kell elviselnünk, de az eredmény is kárba vész. A kevesebb néha több! 

 

3. Hidratálás, hidratálás, hidratálás!

A napozás utáni hidratálás elengedhetetlen része a barnulásnak. A száraz bőr felrepedezik, viszket és extrém kiszáradás esetén le is hámlik, ami nem elég, hogy kellemetlen, de az addig szerzett színünk is kárba veszhet miatta. Ne legyünk fukarok a hidratáló testápolóval és használjuk lehetőleg minden napozás után. 

 

4. Béta-karotin készleteket feltölteni!

A fütyüléshez elengedhetetlen répa a tökéletes bronzos barna bőr elérését is segíti. A béta-karotin rendkívül hasznos gyökfogó, amely nemcsak a káros UV sugarak szűrésében segít, hanem abban is, hogy bőrünk egyenletesen fogadja be a nap melengető sugarait. Érdemes a fogyasztását már jóval a strandszezon előtt megkezdeni, hogy szervezetünk fel legyen töltődve béta-karotinnal. A lédús paradicsomban, a roppanós répában, a sütőtökben és a barackban is nagy koncentrátumban megtalálható. 

 

 

5. Radírozz az egyenletességért!

Egy-két nappal a napozás, strandolás előtt érdemes az egész testünkön átmenni bőrradírral, mert így egyenletesebben oszlik majd el a gyönyörű barna színünk, ráadásul rengeteg szennyeződést eltávolítunk magunkról, amely így nem ég bele a bőrünkbe. Szebb és egészségesebb is lesz a napozásunk, ha ezt nem sumákoljuk el. 

 

6. Napozáskor a parfüm és a smink tabu

Strandolni és napozni mész? Nem kell parfüm, mert lejön a vízben, a sminked szintén. Ha azt gondolod, én úgysem megyek a vízbe, akkor sem javasolt egyik sem, mert a közvetlen napfény hatására a smink és a parfüm összetevői is beszívódhatnak, beleéghetnek a bőrünkbe. Kell magyarázni, hogy mennyire nem egészséges? 

 

 

7. Szoláriumkrém csak szoliban jó?

Ha röviden szeretném megválaszolni a kérdést, egy szimpla nemmel elintézhetnénk, de ez a kérdés azért ennél komplexebb. A szolikrémek alapvetően szoláriumozáshoz lettek kifejlesztve, de természetesen hagyományos napozás során is nagy segítségünkre lehetnek, hogy a kívánt karibi barna színt hamarabb elérhessük. Érzékeny bőrűeknek javasolt kifejezetten a napozáshoz kifejlesztett napvédőt és önbarnítót tartalmazó termékek között válogatni, mert ezekkel a barnaság és az UV-védelem is garantált. Gyakorlott napozók pedig beindíthatják a bőrük barnulását az extra bronzosítót és az önbarnítót tartalmazó expert szolikrémekkel. Hogy melyiket érdemes választani? A bőröd típusától, a jelenlegi színedtől és attól is függ, hogy mennyire szeretnél barna lenni. 

 

8. Érdemes szoláriumba menni, mielőtt nyaralni megyünk?

Igen, ez egy nagyon hasznos megelőző taktika lehet, hiszen a szoláriumozás egy kontrolláltabb élethelyzet, mint a hagyományos napozás. Tudjuk az időtartamot, és a modernebb szoláriumstúdiókban az erősséget is szabályozhatjuk. Ezt a nappal nem tudjuk megtenni, és egy egzotikus országban könnyű gyorsan egy fájdalmas leégést összeszedni. Érdemes néhány héttel a nyaralás előtt elkezdeni egy néhány alkalmas szoláriumkúrát, mert így csökkenthetjük a leégés kockázatát, nem mellékesen szexi barnák lehetünk már a nyaraláskor is! :) 

 

Ha szeretnél karibi barna lenni idén nyáron, akkor nézd meg bőséges barnítókrém kínálatunk és válaszd a gyönyörű, bársonyos barna bőrt! 

Tartalomhoz tartozó címkék: napozókrém Nyaralás Tippek
Az oldal tetejére