Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához.

10 illat, amely forradalmasította a parfümipart

10 illat, amely forradalmasította a parfümipart

Nyakunkon a március 15-e, ezért mi is forradalmi hangulatba kerülünk, csak egy kicsit másképp. Arra gondoltunk, hogy összegyűjtünk 10 olyan illatot, amely forradalmasította és valósággal felforgatta a parfümipart! Több szempont szerint vettük górcső alá ezeket az izgalmas illatokat, míg végül elkészült teljesen a listánk. Készen álltok? :-)

 

1. Chanel No.5.

Ami az autózásban a T-Modell, az a parfümiparban a Chanel No.5. Az első nagy szériában, szintetikus anyagok felhasználásával is gyártott parfüm, emellett a Chanel volt az első divatház, amely belépett a parfümök piacára is. 

 

 

2. Chanel No.5

Továbbá szintén a Chanel No.5 volt az első női parfüm, amelynek egy férfi volt a reklámarca. Semmiképp sem aprózták el a választást és az egyik "legnagyobb ágyú", Brad Pitt lett az ikonikus illat egyik reklámarca. 

 

3. Carolina Herrera Good Girl

A formabontó dizájnnal többen próbálkoztak az évek során, de olyan őrület, ami pusztán a forma miatt alakult ki, csak a Good Girl esetében történt. A siker láttán szerintünk nem sok és jönnek az újabb és újabb extrém formavilágú üvegek, amelyek pusztán szemre is megbolondítanak majd mindenkit. 

 

 

 

 

4. Lancome La Vie Est Belle

A parfüm, ami úgy tud megosztó lenni, hogy mellette mindenki elismeri az érdemeit. Az édes-cukros parfümök egy egészen új generációját zúdította a világra és azóta az összes divatháznak lett olyan illata, amely hajaz a La Vie est Belle-re. 

 

 

 

 

 

5. Katy Perry Royal Revolution

Kormányváltáshoz, puccshoz, trónfoglaláshoz, hatalomátvételhez, forradalomhoz ideális illat, sőt világuralomra töréshez is erősen ajánlott kategória :-)  

 

 

 

6. Christian Dior Eau Sauvage

A Dior Eau Sauvage egy új modern korba vezette a férfi parfümöket. Elengedte a klasszikusan erős maszkulin jegyeket és egy citrusos világba kalauzolt minket, hogy mennyire hibátlan húzás volt, jól mutatja, hogy az illat ma is elérhető a mi palettánkban is, emellett most már a Sauvage szériának 4 különböző változata is van, ráadásképp kettő az utóbbi 2 évben érkezett. 

 

 

7. Police To Be

Egy a Hamletből kölcsönzött jelenetből egy egész parfümcsalád bontakozott ki, ami első pillantásra tudatja, hogy Ő honnan származik. Az eredeti koponyaformát láttuk már koronával, tarajjal, álcahálóval és fejhallgatóval is, de megunni azóta sem tudtuk. 

 

 

 

 

 

8. David Beckham Homme

David Beckham az első igazi modern futballista, saját stábbal, saját szponzorral és saját branddel, amibe természetesen a parfümgyártás is befért. Így övé lehet a megtisztelő első futballista parfüm címe. Vigyázat egyre több lesz, például Ibrának és CR-nek is van már saját márkája! 

 

 

 

 

 

9. Paco Rabanne 1 Million

A 1 million úgy nyitott új korszakot a parfümiparba, mint ahogy az Eau Sauvage tette anno. Nem az első édeskés férfi parfüm, de az első aminek olyan sikere lett, hogy azóta is nehezen talál riválist. Igazi ikon, amiről az is hallott már aki még nem is. 

 

 

 

 

 

10. Calvin Klein CK One

Az unisex parfümök olyanok, mint amilyen a Hawaii pizza (komolyan kinek az ötlete volt ananászt tenni rá, és hogy érezte, hogy az hiányzik?) Nehéz megérteni, hogy miért léteznek, mert egyik sem igazán unisex. Mindegyik inkább férfi, vagy inkább női, de nehezen lehet elképzelni, hogy mindkét nem használja, de tény a CK One a megszületésével elindított egy új hullámot. 

 

 

 

Az oldal tetejére