Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához.

10 dal parfümökről a Zene Ünnepére

10 dal parfümökről a Zene Ünnepére

Tudtátok, hogy számos dal íródott parfümökkel kapcsolatban? Igen, egy parfüm akár annyira inspiráló is lehet, hogy még zeneszámok is szólnak róla. Ihletet adnak, és nem csupán egyszerű, hétköznapi dalok születnek általuk, hanem valóban híres dalokat is köszönhetünk nekik. A Zene Ünnepe, mint jeles nap Maurice Fleuret francia zenetudós nevéhez köthető, ugyanis ő javasolta, hogy a nyár első napját a világon mindenütt zenével köszöntsék.

A Zene Ünnepét 1982-ben tartották meg először Franciaországban. Az ötlet az akkori francia kulturális miniszter, Jack Lang támogatásával valósult meg. Napjainkra a zene ünnepe már európai, sőt világméretűvé vált. Több mint száz országban rendezik meg minden év június 21-én. Ez a nap az élő dallamoké, spontán és szabad örömzenélésre buzdít, lényege pedig a műfajok sokszínűségének bemutatása, amatőr és professzionális előadók közreműködésével.

Biztosak vagyunk benne, hogy szinte mindig akad egy hely, tárgy, pillanat vagy esemény, ami eszetekbe juttat egy éppen ott, és akkor hallgatott zeneszámot, vagy egy lágy, finom illatot. Ahogy a dalokhoz, úgy a parfümökhöz, illatokhoz is különböző emlékek fűződnek.

Talán nem tévedünk, ha azt állítjuk, hogy még mindig emlékszel rá, hogy melyik dal szólt az esküvődön, és milyen illatú volt a menyasszonyod/férjed parfümje vagy, hogy milyen zenét hallgattál az első szerelmed parfümös pulcsijába burkolózva, amikor dobott téged. Egy dal és egy illat kéz a kézben járnak, így e szoros kötelék miatt úgy gondoltuk, hogy hozunk nektek néhány parfümök által ihletett dalt a Zene Ünnepe alkalmából.

1. BOGGIE - Parfüm

Ezt a dalt szinte mindenki ismeri, hiszen nagyon fülbemászó szövege van. Tökéletes dal a parfümökről, mely az illat varázsáról és arról szól, hogy minden cseppje elbódít.

 

2. Britney Spears – Perfume

Britney Spears Perfume című dalát egy férfival kapcsolatos bizonytalansága ihlette, amelyben arról énekel, hogy azért fújja be magát parfümmel, hogy „megjelölje a területét”, vagyis hogy érezhető legyen a férfin is az illata. Nem is rossz trükk ;)

Britney parfümök iránti szeretete egyébként köztudott, hiszen a nevét viseli a Britney Spears parfümmárka, amely széles választékot nyújt női parfümökből, amiket természetesen nálunk is megtalálhatsz.  

 

3. Parade – Perfume

A lányokból álló együttes parfümjük figyelmet felkeltő hatásáról énekel. Amint belépnek egy terembe a többi ember tekintete mind azt keresi, hogy vajon mi lehet ez a finom, elragadó illat? És ők természetesen tudják, hogy az ő illatuk ragyogja be az egész termet.

 

4. Sophia – Perfume

Ez a dal már egy kicsit szomorúbb hangvételű. Az énekesnő arról énekel, hogy szíve választottja elhagyta őt, és most ébredt rá, hogy habár tudja, hogy ki kellett volna mondania, mégsem mondta ki sosem, hogy szereti őt. Végül csak egy összetört szív, és az elvesztett férfi illatának hiánya maradt neki.

 

5. Markus, KYLER & Moophs (feat. Edana) – „Perfume”

Ebben a dalban a szerzők arról énekelnek, hogy mennyire szép és megfizethetetlen lehet valakinek a mosolya, azonban a mosoly mellett van valami, ami őrületbe kergeti az illető férfit. Ez pedig nem más, mint a nő illata. Annyira finom és magával ragadó a hölgy parfümje, hogy szóhoz sem jut tőle.

 

6. Mayis Rukel (feat. Virga) – Perfume

Ez a dal lényegében Britney dalának „koppintása”, annyi különbséggel, hogy ebben a férfi szenved bizonytalanságban, és amíg vár szíve választottjára, befújja magát parfümmel, hogy aztán „megjelölje a területét”, amikor átöleli a lányt, remélve, hogy mindenki más is érezni fogja rajta a férfi parfümjét.

 

7. Limón Limón – Honey Blossom

Egy nagyon kellemes, vidám hangvételű dal, amely arról szól, hogy egy férfi felidézi, amikor a múltban egy lánnyal egész éjszaka egymás mellett voltak, és egészen napfelkeltéig beszélgettek. Még azóta is emlékszik rá, hogy teljesen elveszett a lány mézes-virágos parfümében, amely olyan édes volt, mint a nektár.

 

8. Pretenders – Hollywood Perfume

Az előzőktől egy kicsit eltérő stílusú, erőteljesebb, de vidám hangvételű dal, amelyben az együttes arról énekel, hogy egy férfi kicsit szédült állapotban érzi magát, és nem tudja eldönteni, hogy mindezt a hölgy parfümje okozza, vagy egy ismeretlen férfi ütése.

 

 

9. Lovejoy – Perfume

Egy szintén pörgős dal, amelyben egy férfi arról énekel, hogy a kiszemeltje megtalálta a „nagy Ő-t”, aki természetesen neki nem tetszik, és bár utálnia kellene a lányt, még mindig érzi magával ragadó parfümjének az illatát.

 

10. SP (feat. Fluor Filigran) - Parfüm

És ráadásként hoztunk nektek még egy magyar dalt, amelyben SP a szabad fiatalság időszakára alapozva arról énekel, hogy beleégett egy szexi lány parfümjének illata, és megveszve keresi a lányt és az őt körülvevő illatfelhőt. E zeneszám alapján valóban nagyon hatásos lehet egy parfüm, hiszen ahhoz, hogy egy férfi egész éjjel egy lány után fusson igen nyomós indokra van szükség. :D

 

Reméljük, hogy tetszeni fognak a dalok, és örömmel hallgatjátok majd őket. Ha esetleg eszetekbe jutott egy illat, amely felidéz valakit, vagy akár egy tárgyat, vagy egy eseményt, és amelyhez fűződik egy dal is, ne habozzatok, osszátok meg velünk!

Az oldal tetejére