Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához.

A parfümimádók 7 típusa

A parfümimádók 7 típusa

Biztosan találkoztál már olyannal, aki folyton azt hajtogatta, hogy nincs egy parfümje se, te pedig hüledezve néztél rá, majd emlékeztetted arra a fél konténernyi üvegcsére, ami ott sorakozik a szobájában. Vagy, amikor valaki random leszólított, hogy milyen parfümöt viselsz, esetleg amikor valaki olyan mellé kerültél egy zsúfolt buszban fél centiméter távolságra, akinek az illatfelhőjétől kis híján elájultál. Ugye ismerős szituációk? :-D

 

Most összegyűjtöttünk 7 olyan parfümimádó típust, akivel már biztosan találkoztál, de még az is lehet, hogy magadra fogsz ismerni :-) Természetesen nem ítélünk el senkit és bevalljuk, kicsit sarkítottunk is, de tudnotok kell, hogy mi aztán abszolút megértjük az imádat minden formáját a parfümök iránt ;-)

 

1. A harács

Erre a típusra jellemző, hogy imádja gyűjtögetni, rakogatni, pakolgatni a kis gyűjteményét, féltve őrzi őket és gondosan ügyel arra, hogy mindegyik illat üvegcséje jól nézzen ki. Neki már-már fontosabb a külcsín, mint a belbecs, hiszen nem akarja őket máris elhasználni, tartogatja őket, büszkélkedik velük, egyfajta trófeaként tekint rájuk és legszívesebben egy átlátszó széfben tárolná az egész kollekcióját, hogy mindenki lássa, de senki ne nyúlhasson hozzá.

 

2.  Az ipari fogyasztó

Ez a típus annyiban hasonlít az előzőhöz, hogy ő is rendelkezik négy polcnyi parfümmel, de használja is őket rendesen, akár cserélgeti is őket másokkal. Ami kifogyott, azt simán kihajítja, vagy félrerakja. Számára az a fontos, hogy legyen miből válogatni és fújkodni, amikor kell. Sokkal racionálisabb, mint a harács. 

 

3. A hűséges

Ő az a parfümimádó, aki egyszer megszagolt egy illatot tíz éve, és onnantól nem hajlandó tágítani mellőle, nem ereszti. Soha nem ábrándul ki, hiába csábítják az ifjonc intense vagy a sport változatok, ő kitart a végsőkig az eredeti választottja mellett. Mindenre, mindenhova ezt az egy illatot fújja, amibe anno beleszeretett, másra rá se néz, meg se érzi. Minden hónapban ott az újabb üvegcse ugyanabból a parfümből. Karácsony táján azért kirúg a hámból, és megveszi egy egész szettben a kedvencét. Na, ez az igazi sírig tartó szerelem. 

 

 

 

4. A csélcsap

Ő egy igazi jelenség. Minden harmadik nap egy újabb illatba lesz halálosan szerelmes, ami nélkül már nem érdemes élni a földön. Lelkesen járja az üzleteket egy újabb szerzemény reményében, ám amikor szerelmük végre beteljesül és felkerül az illat a trófeák közé, elmúlik az izgalom és ezért kénytelen lesz újabb zsákmány után nézni. Ő tipikusan az a szerzet, aki mindig azért rimánkodik, hogy nincs egy parfümje se, ami valójában annyit tesz, mint a "nincs egy göncöm se" kifejezés, ami mint tudniillik a nőknél azt jelenti, hogy nincs semmi új. 

5. A különc

A különc utálja, ha bárki is olyan cuccban van, mint ő, féltve őrzi a lelőhelyeit és ez a parfümökkel sincsen másképp. Ő aztán nem fúj magára valami mainstream designer illatot, oh nem. Ő inkább elmegy, és készíttet magának egy illatot, ami csakis az övé, illetve keresi a különleges niche illatokat, amiket alig lehet beszerezni és lehetőleg jó drágák, hogy még véletlenül se keveredjen egy légtérben olyannal, akin ugyanaz a parfüm illatozik. 

6. A kíváncsi

Ő az a típus, aki szeret csencselni az illatokkal, cserélgeti őket itt-ott, minden illatmintát begyűjt mindenhonnan és simán leszólít idegeneket az utcán, hogy megtudakolja, milyen parfümöt visel éppen. Neki is van pár parfümje, de nem szívesen költ rájuk, inkább mintákat vadászik. Sosem állapodik meg, mindig keresgél, cserélget, gyűjtöget, egy igazi nyughatatlan smucig kalandor. 

7. A felleg

Hát belőle mindenki ismer egyet, vagy legalábbis bódította már el egy, mondjuk egy zsúfolt villamoson. Ő az a típus, aki egy erős illatú tusfürdő, sampon és balzsam kombó után magára nyomat még kétféle hajparfümöt, négy különböző hajápoló szert, fél tubus dezodort, vagy húsz fújásnyi testpermetet és a végén mind ezt megspékeli egy brutálisan erős parfümmel, amit nem sajnál használni. Legalább 5 különböző testrészére rak belőle és 3 óránként megismétli a folyamatot, hátha még nem kapott valaki illatmérgezést a környezetében. 

Te melyik típusba tartozol? :-D

Az oldal tetejére