Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához.

Így tárold a parfümjeidet, hogy ne romoljanak meg

Így tárold a parfümjeidet, hogy ne romoljanak meg

Sok tévhit kering erről a témáról, hogy hogyan tároljuk a parfümünket. Legtöbben a hűtőt vagy valami sötét, eldugott helyet ajánlanak, pedig ha belegondolunk, a parfümériákban se teszik el estére egy sötét hűtőládába a parfümöket, és nem is onnan vásároljuk őket. Valójában egyetlen szabály van, amit érdemes szem előtt tartanunk, mégpedig, hogy ne tegyük ki extrém időjárási viszonyoknak.

Tehát ne tároljuk például a kocsiban, főleg ne télen a mínuszokban, de nyáron se a 40 fokban. A legjobb helyen a polcon van, hűvös helyen vagy szobahőmérsékleten, ahol nem éri közvetlen napfény. Általában az üvegcse készítésekor már sokan ügyelnek rá, hogy sötét, fém, vagy legalábbis ne áttetsző üvegben legyen az illat, illetve szinte mindegyik üvegcse fúvókával van ellátva, ezáltal minimalizálják az oxigén és a napfény illatokra gyakorolt káros hatásait.

Egy parfüm akár évekig is elállhat, ha megfelelően van tárolva. Átlagosan 2-3 évig őrzi meg a szavatosságát az első fújástól számítva. Ha egy parfüm megromlik, szétesnek az illatmolekulái, azt egész biztosan észre fogod venni.

Ha ezeket betartod, akkor biztosan nem kell aggódnod amiatt, hogy a parfümöd megromlik idő előtt.

Be inspired by the sweet life | via Tumblr on We Heart It

Hova fújjunk?

A legjobb helyek, ahová fújhatjuk a parfümöt a bőrünkön, az a dekoltázs, a fül mögötti rész, illetve a csukló. A zsírosabb bőrön intenzívebben és tovább is lehet érezni az illatokat, ezért az extra hatásért érdemes egy kis natúr shea vajjal vagy olajjal bekenni az adott bőrfelületet.

Természtesen a ruhánkra is fújhatunk belőle a tökéletes hatás elérése érdekében. Hajra viszont ne alkalmazzuk, mert a parfümben lévő összetevők károsíthatják azt. Helyette használjunk kifejezetten az erre a célja gyártott hajparfümöket.

Hogyan fújjuk?

Mivel az illatmolekulák felfelé szállnak, ezért ha egy cseppet sem szeretnénk, hogy kárba vesszen, akkor fentről lefelé fújjunk a parfümünkből.

A parfümöt oda fújd, ahová csókot szeretnél kapni.

Coco Chanel

Amit ne csinálj

Amikor a csuklónkra fújunk sokan elkövetik azt a hibát, hogy utána jól összedörzsölik a kezüket, pedig ezzel valójában összetörik az illatmolekulákat. Ehelyett csak finoman ütögessük össze inkább a csuklónál a kezünket.

Iratkozz fel, hogy ne maradj le

 
Az oldal tetejére