Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához.

A világ legdrágább parfümjei

A világ legdrágább parfümjei
Ha már a Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 parfüm árát meglátva elsápadtál, akkor ez a cikk tökéletesen alkalmas lesz a nyugalmad megzavarására! Természetesen a legtöbb niche parfüm esetében mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha szeretnénk egyet megkaparintani, - hiszen ez is egy biztosíték arra, hogy a saját illatunk ne jöjjön szembe minden sarkon - de aki arra vágyik, hogy soha, de soha senki más ne illatozzon véletlenül sem ugyanúgy, sem egy-egy hétköznap, sem egy gálán, sem egy vacsorán az angol királlyal személyesen, akkor ezek közül az illatok közül érdemes választani. Már amennyiben nem tudjuk fontosabb dolgokra költeni a pénzünket… Tehát ezt a cikket árérzékenyeknek nem ajánljuk! ;)

Rendkívül relatív, hogy mit takar a “drága parfüm” kifejezés. Ami az egyiknek csak vágyálom marad, a másiknak szinte meg sem kottyan.  Abban viszont biztosak vagyunk, hogy az alábbi parfümöket csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak és kérdéses az is, hogy érdemes-e ezeket az illatokat egyáltalán megvásárolni, hiszen annyi fantasztikus illat van a piacon jóval elérhetőbb árakon. Az izgalmak fokozása érdekében a Top 10 legdrágább parfümöt a lista utolsó helyezettjétől kezdjük.

 

10. Caron Poivre: $3,500 - 1.187.480 forint

A Parfums Caron háza az egyik legrégebbi francia parfümház, melyet 1904-ben alapítottak és kereken ötven évvel később adták ki jellegzetes illatukat, a Caron Poivre-t. Forgalomba hozatalakor 1000 dollárba került, azonban aki most szeretné megkaparintani az megteheti az Etsy oldalán, viszont már 3500 dollárért. Míg a Caron üvegeit jellemzően az alapító, Ernest Daltroff üzleti partnere tervezte, a Poivre a Baccarat által készített lenyűgöző üvegcsét kapott. A benne rejlő illatfelhő pedig összetéveszthetetlen a domináns fűszeres jegyeknek köszönhetően, és csak speciálisan kiválasztott üzletekben érhető el az egész világon.

 

9. Le N°5 Parfum Grand Extrait by Chanel: $3,500 - 1.187.480 forint

1921-ben Coco Chanel és Ernest Beaux parfümőr együttműködésével jött létre a Chanel Grand Extrait, amely nagyon magas értéket képvisel a csúcskategóriás illatok világában. Maga az üvegcse a dizájn remeke, megjelenése első pillantásra meglehetősen egyszerűnek tűnik, de a művészi összetettség több rétegét hordozza magában.

 

8. Les Larmes Sacrées de Thebes by Baccarat: $5,000 - 1.696.400 forint

A közel három évszázada hihetetlen hírnévnek örvendő kristály gyártó Baccarat a 90-es években lépett be az illatok világába. Az eredmény a világ egyik legdrágább parfümje lett, a Les Larmes Sacrées de Thebes, amiből mindössze három üvegcsét dobtak a piacra. Talán nem meglepő, hogy a palack ennek az illatnak az egyik kulcsfontosságú értékesítési pontja, mely piramis alakú, kézzel készített kristályból készült és ametiszt kupakkal díszítették.

 

7. Lalique for Bentley Blue Crystal Edition: $6,800 - 2.307.233 forint

Az első Lalique for Bentley Crystal kiadás hatalmas sikerét követően jelent meg második illatként a Lalique for Bentley Blue Crystal Edition amely, ismét egy exkluzív, csúcsminőségű, limitált, kristályos üvegcsébe került.

Ahogy a neve is sugallja, a művészi flakon varázslatos éjkékben ragyog. Ennek elérése érdekében a Lalique a pigmentek terén szerzett óriási szakértelmét alkalmazta, hogy csillogó kék tükröződést hozzon létre a csodálatos kristályban. Annak érdekében, hogy az exkluzív üvegcsét az ennek megfelelő illattal töltsék meg, a nagy múltú Robertet francia illatházban egy remek parfümöt készítettek. Mylène Alran parfümőr, aki az első Lalique for Bentley Crystal Edition illatát is megalkotta, a természetes vetiver kivonatot választotta ehhez az illathoz is, hogy karizmatikus karaktert adjon a fás, fűszeres kompozíciónak.

 

6. 1 million, LUXE edition by Paco Rabanne: $57,000 - 19.338.960 forint

Íme az egyik legexkluzívabb illat olyan férfiak számára, akiket nem érdekel az ár, ha jó illatról van szó. A Paco Rabanne 1 Million 18 Carats néven ismert LUXE parfüm azon kevesek számára készült, akik megengedhetik maguknak az 57 000 dolláros árcédulát. Az exkluzív parfüm egy gyémánt koronás, fényűző arany üvegben nyugszik. Ami az illatot illeti, határozottan a legjobbra számíthatunk. Összetevői között a szexi vérnarancs, a grapefruit, a fahéj, a menta, a rózsa, a fűszerek, a világos bőr, a fehér fa, a pacsuli és a borostyán találhatók meg. Ezeket az ellenállhatatlan jegyeket egy gyönyörű, Noe Duchaufour-Lawrence által készített dobozba zárták, melyet arany zárral díszítettek. E limitált széria további különlegessége, hogy minden üvegcséje egyedileg számozott. Tehát bátran mondhatjuk, hogy ez a parfüm határozottan a luxus kedvelőinek való.

 

5. Parfum VI by Gianni Vive Sulman: $89,000 - 30.298.003 forint

A Gianni Vive Sulman parfüm 1998-ban látott napvilágot, mely férfiak és nők számára egyaránt ideális. Nem mellesleg ez volt Michael Jackson legjobb illata. Ami igazán drágává teszi a parfümöt az a doboz, amelybe az üvegcse került, mivel fából és aranyból készült, valamint a gyémánt dugón felül a kulcs, amely a dobozt nyitja szintén aranyból, gyémántból és rubinból készült. Az illat jázmin, rózsa és más, ősi receptekből származó természetes összetevők kombinációja.

 

4. No. 1 Majesté impériale by Clive Christian Perfume: $215,000 - 72.945.200 forint

Clive Christian a világ egyik legdrágább illatának gyártója. A parfümöt a neves brit parfümőr, Roja Dove készítette, mégpedig egy finom, aromás virágkeveréket rejtett el benne, amely rózsaolajat, jázmint és tahiti vaníliát tartalmaz. Üvegcséje a nevéhez illő kialakítást kapott, ugyanis a nyaka 18 karátos aranyból készült, és ha ez még nem lenne elég, ráadásul egy 5 karátos gyémántot is elhelyeztek rajta díszítésként.

 

3. Opera Prima by Bulgari: $250,000 - 84.820.000 forint

A Bvlgari márka első parfümjét, az Opera Prima-t 1985-ben hozták létre Sophi Grojsman-nal és J. C. Elleny-vel együttműködésben. Szokatlan dizájn és rendkívüli luxus jellemzi. Ezt, a már önmagában is egyedi parfümöt még értékesebbé tették azáltal, hogy egyedülálló, luxus üvegcséjét a híres Venini üvegkészítővel együttműködve készítették.

 

2. Golden Delicious by DKNY: 1 millió dollár - 342.045.040 forint

A legdrágább parfüm volt a világon, amíg nemrégiben megfosztották trónjától. A Golden Delicious sorozat különleges kiadása és egyben ez az egyetlen ilyen típusú parfüm, amit valaha gyártottak. A parfümöt tulajdonképpen jótékony célra tervezték, az eladásából származó teljes bevételt az „Action Against Hunger”-nek ajánlották fel. A szakértő ékszerészek több mint 1500 órányi fáradságos munkájának eredményeként a palackban 2909 drágakő található, köztük 2700 fehér gyémánt, 183 sárga zafír, egy Cabochon zafír Srí Lankáról, türkiz Paraiba turmalin Brazíliából, valamint négy, rózsa csiszolású gyémánt és 15 rózsaszín gyémánt Ausztráliából.

 

1. Shumukh by Nabeel: 1,295 millió dollár - 440.125.175 forint

A Burj Khalifa Armani báltermében bemutatott Shumukh lenyűgöző kombinációja különféle összetevőknek, amely magában foglalja az indiai agarfát, a szantálfát, a pézsmát, a török rózsát és sok mást, amelyeket nem hoztak nyilvánosságra. Egy dubai parfümmester, Asghar Adam Ali tervezte. A csomagolás egy igazi műalkotás, lényegében egy bőr vitrin, amely közel két méter magas, és egy olyan üvegcsét rejt, amelyet az Egyesült Arab Emírségek örökségének szimbólumaival díszítettek. Az alapon egy-egy arany, arab telivér trió, valamint három ezüst kagyló található, amelyekben egy-egy igazi gyöngy fekszik. Szintén található rajta három gyönyörű rózsaszín arany rózsa, gyémántpor és egy mini földgömb arany kontinensekkel. Továbbá három márványoszlop emelkedik ki az alapból egy arany kupolába, amelynek tetején egy gyémánttal kirakott arany sólyom ül. Mondanunk sem kell, hogy csak egyetlen üvegcse létezik jelenleg, így kivételesen ritka és kétségtelen, hogy az idő előrehaladtával csak tovább növekszik az értéke.

Az oldal tetejére