Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához.

Mitől lesz vonzó egy parfüm?

Mitől lesz vonzó egy parfüm?

A csábításnak külön tudományágnak kellene lennie, olyannyira komplex folyamatokról van szó. Nem véletlenül foglalkoznak híres bestsellerek és mozifilmek a témával és próbálják megfejteni, hogy milyen lista mentén kell megfelelnie valakinek, hogy egy látszólag elérhetetlen személyt elcsábítson, miközben ez másoknak ösztönösen, erőfeszítés nélkül sikerül. Nagy ritkán esik csak szó arról, hogy bizony az illatok milyen fontos szerepet játszanak egy ilyen helyzetben, és milyen egyszerű, de nagyszerű praktika olyan parfümöt választani, amit a másik vonzónak talál.

Mi egyáltalán a vonzalom? 

Kutatások a hasonlóság teóriát támasztják alá, amikor arra a kérdésre keresik a választ, hogy mitől alakul ki vonzalom. A vonzalom hasonlóság-elmélet lényege pedig, hogy ösztönösen azokat az embereket találjuk vonzónak, akik valamilyen módon külsőségeiben hasonlítanak hozzánk, de legalábbis úgy érezzük, hogy a másik személyben van valami hozzánk hasonló. Ráadásul azokat a személyeket, akiket vonzónak találunk, gyakran olyan tulajdonságokkal is felruházunk, mint: bizalomgerjesztő, hűséges, megbízható. 

Ha ezt az illatok nyelvére szeretnénk lefordítani, - és ez legalább annyira tud beszédes lenni, mint a külsőségek - akkor hasonló illatunk kell hogy legyen, mint a kiszemeltünknek. Azzal fokozhatjuk tehát a vonzalmat, ha tudjuk, mi az az illat, amit a másik használ, és olyan parfümöket választunk, amelyek összetételükben hasonlítanak egy általa már kedvelt illathoz.

 

Izgalmas összetevők

A parfümiparban számtalan olyan összetevőt használnak, amelyek afrodiziákumként működnek, azaz vágykeltőek. Mi összeszedtük nektek ezeket a top összetevőket, és természetesen parfümajánló nélkül sem hagyunk titeket. Dobjátok fel ezekkel az illatokkal a randiestéket, és ne felejtsétek otthon a fogkeféteket sem! ;)

 

Jázmin

A jázmin a szenvedély és az öröm szimbóluma. Már évszázadok óta használják afrodiziákumként, hiszen a romantika és intimitás illata lengi körül ezeket a tiszta, fehér, törékeny szirmokat. Ezt kihasználva alkották meg az alábbi illatokat is, melyeknek egyik elsődleges összetevője a jázmin.

 

Rózsa

A rózsa maga a szerelem jelképe. Használatának múltja egészen az ókorig vezet vissza. Ezt az igen értékes és drága aromát az illatok királynőjének is nevezik, szerelmi bájitalok kedvelt összetevője. A rózsa illata segít oldani a stresszt és a szorongást.

 

Kashan Rose

 

Pézsma

A hagyományos pézsma egy szarvas szekrécióból származó, állati melléktermék. A szarvasok nagyon erős szagot választanak ki, ami más állatokban szexuális érdeklődést kelt. A parfümiparban ugyan szintetikusat használnak, de a szexuális vonzalom keltése kétségkívül megmaradt. A pézsma nagyon tartós eleme a parfümöknek, jóval azután is észlelhető, hogy minden más illékonyabb anyag eltűnt mellőle. 

 

Tubarózsa

A tubarózsa cirógató illata mindig mosolyt csal az arcunkra. Édes, meleg, sugárzó, ugyanakkor gyengéd illata rabul ejti az érzékeket, oldja a stresszt és ellazít. Tökéletes kísérője a romantikus pillanatoknak.

 

Vanília 

Már az azték kultúrában is használtak vaníliát szexuális stimulálásra, de a 17. század óta kutatásokkal bizonyították hatásosságát ezen a téren. Ez a melegséget árasztó, igen egészséges és kulináris élvezeteket is biztosító fűszernövény a szorongás oldásában is nagy segítség lehet a számunkra. 

 

Ilang-Ilang

Az ilang-ilang szó annyit tesz, mint a virágok virága. Rendkívül édes, nehéz, érzéki illat, ezért gyakran keverik bergamottal vagy citrommal, hogy könnyítsenek rajta. Afrodiziákumként az érzelmekre gyakorolt hatása miatt terjedt el. Illata enyhíti a depressziót, oldja a stresszt és a szorongást.

 

Szantálfa

Ez a rendkívül értékes összetevő Indiából származik és egyes tartományokban szentként tekintenek rá. A szantálfa illata az alfaandrosztenol szagára emlékeztet, ami az emberi verítékben található férfiferomon. Kiváló antidepresszáns, enyhe eufóriát okoz és jó közérzetet biztosít. 

 

Ámbra

Az ámbra tulajdonképpen az ámbráscetek anyagcsereterméke. Nagyon ritka alapanyag, a legfinomabb parfümök alkotóeleme. Vágykeltőnek is előszeretettel használják, ráadásul rendkívül tartós, még fürdés után is érezni a bőrön. Szájon át fogyasztva igen erős vágyfokozó, Ázsiában gyakran fogyasztanak ilyen céllal készült, ámbra ízesítésű kávékülönlegességeket.

 

Baccarat Rouge

 

Csábító vonalak

Igen. Hiába tagadjuk olykor, de igenis fontosak a külsőségek… különösen, ha parfümös üvegekről van szó. Gyakori, hogy az ember szinte nem is az illatba, hanem az üvegbe szeret bele, és az is előfordul, hogy hiába tetszik meg egy illat, ha az üveget a szobánk legsötétebb zugában sem rejtegetnénk, nehogy véletlenül rátaláljon valaki. Ha te is híve vagy a csábító vonalaknak, a legdögösebb üvegezésű illatokat ebben a cikkünkben szedtük össze: Szexis parfümös üvegek.

 

Illatok vonzásában

Mint ahogy azt a párválasztáskor tapasztaljátok, a tökéletes parfüm megtalálása esetében is több tényezőt kell figyelembe vennünk, és más és más stratégia mentén beszélhetünk vonzalomról. Végül azzal a gondolattal búcsúzunk, hogy ámor nyila már szinte csak egy szippantásnyira van. ;) Téged melyik illat vonz? Oszd meg velünk közösségi média felületeinken! A legvonzóbb ajánlatainkért pedig keresd fel a Szezonális ajánlatok oldalt.

Az oldal tetejére