Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához.

Interjú Nagy Tiborral, a 10 éves VIP Parfüm cégvezetőjével

Interjú Nagy Tiborral, a 10 éves VIP Parfüm cégvezetőjével

A VIP Parfüm egy olyan mérföldkőhöz érkezett el fennállása során, ami nem minden kis magyar vállalkozásnak adatik meg, hiszen idén júliusban lesz 10 éve, hogy megnyitott ez a parfümös webáruház. Ennek a jeles eseménynek a kapcsán kérdeztük a múltról, jelenről és jövőről Nagy Tibort, a VIP Parfüm megálmodóját és cégvezetőjét.

 

Hogyan jött az ötlet, hogy indíts egy parfümös webáruházat? És miért pont webáruházat?

Most mondhatnék egy romantikus marketing hazugságot, de őszinte és önazonos ember szeretek lenni. Igazából nem volt ötlet, teljesen az élet hozta így. Gimis koromban én voltam mindig a srác akinek jó illata volt, holott amikor én gimis voltam még nem volt ez ennyire jellemző mint a mai fiatalok esetén. Nekem fontos volt és szerettem, hogy odahajoltak a lányok és megdícsértek, emiatt a parfüm iránti szeretet már nagyon régóta adott volt. A webáruház… ha belegondolok én már akkor is webáruházat vezettem amikor ez a fogalom még nem létezett. A videójátékozós generációk 2. vagy 3. generációjában nőttem fel és engem sosem foglalkoztatott a Doom vagy a Cod, hanem mindig a manager típusú játékokkal játszottam. Roller Coaster Tycoon-nal vagy Settlers-el, Sim City-vel, esetleg a Red Alert-el. Igazából ezekben épp azt csináltam szórakozásból, amit ma kvázi munkaként. Aztán az informatikai egyetem alatt nyári munkaként belecsöppentem az Online kereskedelembe és ma is itt vagyok.

 

Milyen filozófia mentén találtátok ki a webáruházat, mi volt a cél? Sikerült elérni?

A cél, hogy könnyen használható legyen és hogy “nagyon amerikai” legyen. A nagyon amerikai alatt azt értem, hogy az ügyfél számára a lehető leginkább egyszerű legyen minden, lehetőleg választ kapjon mindenre már a weboldalon, ha bármilyen ügyintézése adódik, akkor a lehető legkényelmesebb és leggyorsabb megoldást szavatoljuk neki és hogy érezze azt, hogy fontos nekünk. Olyan szeretnék lenni az ügyfelek irányába, amilyen kiszolgálást én is szeretnék kapni, amikor vásárolok. Szerencsére a csapatunkban ez a filozófia mindenkiben megvan. Azonban ez egy olyan cél amit sosem fogunk elérni, mert ezen/ezeken a dolgokon mindig lehet és kell finomítani, de ha folyamatosan konvergálunk feléjük akkor már azt gondolom elégedettek lehetünk.

Nagy Tibor  a VIP Parfüm cégvezetője

 

Mit tekintesz mérföldköveknek az elmúlt 10 évben a vállalkozás szempontjából?

Az első a lányom születése 2016-ban. Általa minden tekintetben jobb emberré váltam és ez mindenre kihatott, így a vállalkozásra is. A második a marketingcsapat összeállása 2021-ben, mert általuk sokkal jobban megleltük a saját identitásunkat.

 

Voltak nehezebb időszakok az elmúlt 10 évben, ha igen akkor melyek voltak?

Az elmúlt pár év folyamatosan tartogatott meglepetéseket és nehézségeket, de törekedtünk rá, hogy alkalmazkodjunk hozzájuk.

 

Milyen hatással volt a tevékenységetekre például a Covid?

Sose felejtem el 2020 Március 17-ét. Aznap bejelentették a korlátozásokat és mi épp előtte való nap indítottuk el a Mysteri box-os kampányunkat is. A kampány eredménytelen lett, emellé 03.17-én egyetlen egy rendelés sem érkezett. Igyekeztünk több lehetőséget is kipróbálni, bővítettük a portfóliónkat és sikeresen átvészeltük a nehéz időszakot.

 

Szerinted mennyire tudja megállni a helyét egy kis magyar parfümös webáruház a nagy kozmetikai franchise-ok árnyékában?

Kicsit úgy érzem magam néha, mintha az 5.B-ben lennék újra és a Lionel Messivel felálló Barcelona ellen kellene futballoznunk. Azonban az 5.B-nek is megvannak az előnyei. Cukik vagyunk és közvetlenek, hús-vér emberek saját történettel és fiatalos lelkesedéssel, így nem félek mert tudom, hogy mik a mi előnyeink és igyekszünk ezeket mindig észben tartani. Hozzánk aki bejön - és van igénye - azzal beszélgetünk parfümökről a világról vagy épp bármiről. A hívásokat 95%-ban azonnal fogadjuk, de amit nem sikerül azokat pedig visszahívjuk. Igyekszünk nem bürokratikusan bánni a tévesen rendelt rendelésekkel és így tovább. :)

 

Mit gondolsz a vállalkozás és a parfümipar jövőjéről?

Mi igyekszünk megőrizni azt ami jó, azt amitől mi különlegesek vagyunk és folyamatosan alkalmazkodni a változó trendekhez. Szerencsére az elmúlt években a folyamataink letisztultak, úgyhogy most igyekszünk majd az eddiginél is szélesebb kínálatot teremteni, 2023-ban ez a fő célunk.

Nagyon felgyorsult a termékek rotációja, sokkal több új jön ki és a termék életciklus viszont sokkal rövidebb lett. Ez a felhasználók szempontjából nem egy jó irány mert az illatához mindenki ragaszkodik és van olyan - több is az elmúlt pár évből -, ami mire eljutott a közönséghez, mire lehetőségük lett volna megszeretni már meg is szűnt. Ez egy rossz tendencia szerintem és remélem, hogy visszatérünk ahhoz, hogy klasszikusok szülessenek hosszú életciklussal.

 

Gondolkodsz valami másban is mint a parfüm?

Aki vett át Április óta személyesen terméket az tudja, hogy új szerelemprojektünk indult, a www.vipsun.hu képében immár napszemüvegeket is értékesítünk. Igyekeztünk a népszerű és minőségi márkák irányába nyitni, így Oakley, Ray-Ban, Armani, Polaroid és további sok-sok márka termékével foglalkozunk. Tavaly nyáron kezdtük, idénre kupálódtunk ki olyan tudásszintre, hogy már bátran merem mondani hogy nem csak szeretjük hanem értünk is a napszemüvegekhez.

Rengeteg utánolvasás és videózás, sok tanulás kellett hozzá, de már ebben a témában is lehet hozzánk bátran fordulni.

Ezen kívül van egy másik tervem is, de erről még nem szeretnék beszélni, nagyon ötlet szinten mozog a dolog.

Nagy Tibor a VIP Sun webáruházról

 

Mire vagy a legbüszkébb az elmúlt 10 évben a VIP Parfüm kapcsán?

Arra, hogy évente 2-3 hétfő van maximum amikor nincs kedvem bejönni dolgozni. :) A csapatunk mindig vidám és jó volt, az ügyfelekkel mindig őszinték vagyunk, így nem kell remegni azon, hogy ki fog felhívni vagy bejönni. Mondhatnám az ügyfelektől kapott sok ezer pozitív visszajelzést is, vagy épp azt, hogy több alkalommal ajánlottak minket nagy láncok, amikor olyan terméket kerestek náluk, ami az ő portfóliójukban már nem szerepelt.

 

A 10. kérdést pedig átengedjük Nektek! Ha Ti is kérdeznétek a VIP Parfüm cégvezetőjétől, akkor megtehetitek, ugyanis Tibi fogja átvenni az uralmat Instagram oldalunk felett Július 20-án (csütörtökön) és amellett, hogy végigkísérhetitek majd egy napját, válaszolni fog a sztoriban feltett kérdéseitekre is! 

 

Az oldal tetejére