Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához.

Parfümök amik békességet sugároznak

Parfümök amik békességet sugároznak

1981-ben az ENSZ Közgyűlésének nyitónapján úgy határoztak, hogy minden év szeptemberének harmadik keddjén ünneplik a Béke Nemzetközi Napját, majd 2001. szeptember 7-én a Békenap megünneplésének 20. évfordulójának napján a Közgyűlés úgy határozott, hogy 2002-től a békére való megemlékezésre a változó dátum helyett egy állandó napon, szeptember 21-én kerüljön sor.

Mi az a Békenap?

E nap lényege a békére való emlékezés és a béke megőrzése az egyes országokon belül, valamint az államok és az emberek között egyaránt. Célja, hogy a béke iránti tiszteletünk jeléül erre a napra szüntessük meg az egymás közti ellenségeskedést.

Béke és az illatok

Már maga a ’béke’ szó is nyugalmat és kiegyensúlyozottságot sugall. Sokszor kell nehézségekkel és új kihívásokkal szembenéznünk a mindennapokban, ám a külső és belső béke megléte egyaránt nélkülözhetetlen. És, ha nem is teljes mértékben, de bizonyos szinten a finom, lágy illatok remek eszközt nyújtanak ehhez, ezért elhoztuk Nektek azokat a parfümöket, amelyek gyengéd összetevőiknek köszönhetően felemelő békességet sugároznak.

 

Békés illatok nőknek:

1. Bvlgari Petits et Mamans EDT

Könnyű, tiszta, virágos-fás-pézsmás illatkompozíció, amely olyan gyengéd összetevőket tartalmaz, mint a kamilla, a rózsa, a púderes jegyek, a vanília, és ezen felül finom tea felhanggal lep meg. A nem mindennapi, vidámságot sugárzó üvegcse lágy, púderes baba illatú illatfelhőt rejt, amely egyben rendkívül nőies is. Különleges púderes jegyei úgy simogatják viselője bőrét, mint egy szeretett ember érintése. Érdekessége, hogy már 3 éves kortól használható, ugyanis alkoholmentes és gondosan válogatott összetevőket tartalmaz. A fáradt elme és lélek nyugtató esszenciája, amelyből akár még a párnánkra is fújhatunk néhány cseppet elalvás előtt, ugyanis annyira megnyugtató erre az illatra elaludni és reggel felkelni. Pihentető pillanatokat nyújt minden szerény és lágy illatot kedvelő nő számára.

2. Cacharel Eden EDP

Egyszerre friss és érzéki, virágos illatkompozíció, amelyben a mámorító tavirózsa, narancsvirág és mimóza akkordok, a lédús ananász és sárgadinnye jegyek, valamint a meleg fás tónusok egy békés édenkert képét vetítik elénk. Olyan varázslatos helyre repít, ahol a természet illatai minden finomságukban, frissességükben és mélységükben feltárulnak. Már az egyszerű üvegcséje is nyugalmat és gyengédséget sugall, és olyan illatfelhőt rejt, amely azonnal magával ragad. Egy csodálatos, virágokkal teli édenkert ihlette illat, amely energiát és frissességet áraszt. Minden nő érzékiségét felfedi.

3. Shiseido Zen EDP

Üde, csábító, virágos-fás-pézsmás illatkompozíció, amelynek legfőbb jellemzője a harmónia. Az elegáns, aranyló sárga üvegcse az ízek és illatok tökéletes egyvelegét rejti, amely tökéletessé teszi a parfümöt. Összetevői között megtalálható a zamatos grapefruit jegy, az édes bergamott, a meleg és érzéki pézsma és tömjén, valamint egy gyöngyvirágból, jácintból, ibolyából, nősziromból, gardéniából és fréziából álló gyönyörű, élénk virágcsokor. A felszabadultság érzését nyújtó, nyugalmat ébresztő illatfelhő, amely harmóniát teremt a test és a lélek között. Modern és nőies illat, amely minden nő számára tökéletes választás.

4. Bvlgari Omnia Paraiba EDT

Olyan parfüm, amely egy csodálatos világba repít bennünket. Elég belőle egy csepp és máris a napfényes Brazíliában érezhetjük magunkat, ahol pálmák árnyékában relaxálunk a fehér homokon, a hűs óceán partján. Szinte halljuk a csodálatos élővilággal rendelkező dzsungel zaját, mindent tökéletes nyugalom jár át. A Bvlgari tervezői az Omnia-család jól megszokott üvegcséjét kínálják nekünk, ezúttal csodálatos türkiz színben, amely tökéletesen passzol a parfüm varázslatos hangulatához. 

 

Békés illatok férfiaknak:

1. Issey Miyake L'Eau D'Issey EDT

Az időtlen szabadság és nyugalom érzetét keltő, fás-vizes illatkompozíció. Az egyszerű, világosszürke kupakkal ellátott üvegcsébe zárt szokatlan elemek izgalmas és váratlan összhangot képeznek. Erős, játékos és friss illatfelhő, amely békés pillanatokat áraszt.

2. Azzaro Solarissimo Favignana EDT

Kifinomult, férfias, orientális-fás illatkompozíció, amely a citrusfélék, a fás és meleg fűszeres akkordok elbűvölő játékának köszönhetően jött létre. A Földközi-tenger felett vöröslő naplemente varázsa ihlette illat, amelyet a sárgás árnyalatokban pompázó üvegcse színei is sugallnak. A naplemente csendes, nyugodt pillanatait juttatja eszünkbe. Azt a boldog pillanatot vetíti elénk, amikor a nap sötéten aranyló fénye lassan eltűnik a nyugodt vízfelszín mögött, és utolsó sugarai még gyengéden megérintik testünket és lelkünket. A békesség, a szabadság és a fény szimbóluma, amely minden egyediségre vágyó férfi számára tökéletes választás.

 

Békés uniszex illatok:

1. Memo Paris Vadhoo EDP

Intenzíven friss, aromás, ciprusos-virágos illatkompozíció, amelyben a gyömbér és a bazsalikom fűszeres jegyei tökéletes elegyet alkotnak a muskátli és a jázmin elragadó akkordjaival. Az elegáns, aranyszínű tengeri csillagokkal díszített üvegcsében rejlő illatfelhő egész nap frissen tart. Férfiak és nők számára egyaránt ideális illat, amely a szabadság és béke érzetét nyújtja viselőjének.

2. Tom Ford Tubéreuse Nue EDP

Mély érzékiséget árasztó, virágos illatkompozíció, mely az első perctől magával ragad. Pontosan olyan lágysággal és nyugalommal ölel körül ez az illatfelhő, mint amilyen gyengédséget sugall az elegáns, fehér üvegcse. Az elragadó virágos akkordok és a bors ereje teszik igazán különlegessé az illatot, amely nők és férfiak számára egyaránt tökéletes választás.

3. Nasomatto Nudiflorum Extrait de Parfum

Természetes, érzéki, virágos-fás illatkompozíció, amely váratlan nyugalomra hív. A klasszikus üvegcsében rejlő illatfelhő a az érintés újraértelmezése. Az illatjegyek a bőr érintkezésével egyidejűleg viselője teljes részévé válnak. Férfiak és nők számára egyaránt ideális választás.

 

Szerintünk ezek az illatok lehetnek a békés pillanatok forrásai. Reméljük, hogy hasznos volt számotokra ez a cikk, és mindenki megtalálja azt a parfümöt, ami maga a béke illata lesz a számára. :)

Az oldal tetejére